Geschiedenis

 

HOME

GESCHIEDENIS

DAHLIA'S

VEREDELING

NIEUWS

CONTACT

GASTENBOEK LINKS

Wij zijn in 1975 begonnen met ons bedrijf in Sassenheim, waarna wij na enkele jaren het bedrijf hebben voortgezet in Voorhout aan de Eikenhorstlaan. Wij voeren onze bedrijfsactiviteiten uit op ruim 1 hectare grond.  De activiteiten bestaan uit het kweken van de snijbloemen, veredeling en stekken van de dahlia's.

Naast Dahlia's werkten we in het begin ook nog met narcissen en hyacinten, maar de voorliefde voor Dahlia's is alleen maar gegroeid. Dahlia's zijn een uitdagend product met veel kleur en variatie, van hoog tot laag en van donker tot groen blad.

 

De focus ligt op het kweken van snijdahlia's, die worden aangevoerd van half juli tot half oktober. De Dahlia's worden zelf vanaf stek gekweekt, voor het merendeel is dat voor eigen gebruik. In 2000 zijn we ook begonnen met het veredelen van Dahlia's.  Er komen soms aparte soorten uitrollen, en de een vindt hem schitterend en de ander vindt er niks aan, maar echt apart is hij pas, als je hem kan verkopen! Naast het veredelen van snijdahlia's is het kruisen van een lage, grootbloemige dahlia een streven. Er zijn al genoeg enkelbloemige dahlia's op pot, maar een gevulde potdahlia, met veel bloemen is pas een echt sieraad in de tuin.